Összesen 1 találat

IGUS® energialánc, 300 mm hajlítási sugárral

13 940 Ft (10 976 Ft nettó ár)
IGUS® energialánc, klasszikus felhasználáson kívül alkalmas gépek, munkaállomások közti elektromos, hidraulikus, pneumatikus vezetékek követelményeknek megfelelő elhelyezésére, két gép-munkaasztal közti kábelcsatorna funkcióra. Hajlítási sugár:300mm, szélesség 120 mm

Az energia lánc olyan mechanikus rendszer, amelyben vezetékek, kábelek vagy csövek vannak elhelyezve, hogy azok áramot, adatokat vagy folyadékokat szállítsanak egy mozgó szerkezetben. Az energia láncok gyakran alkalmazottak ipari környezetekben, ahol a gépek és berendezések mozognak vagy változtatják a helyzetüket.

Az energia láncok rendeltetése, hogy a mozgó részekhez tartozó vezetékeket vagy csöveket védelmet nyújtsanak és biztosítsák a folyamatos áram- vagy anyagszállítást. Ezek a láncok általában rugalmas műanyagból vagy acélból készülnek, és képesek hajlani, nyúlni és meghajolni, lehetővé téve a mozgó részek szabad mozgását anélkül, hogy a vezetékek vagy csövek megsérülnének.

Az energia láncoknak számos előnye van az ipari környezetekben:

  1. Védelem: Az energia láncok megvédik a vezetékeket és csöveket a károsodástól, például a nyújtás, hajlítás, csavarás vagy ütések okozta sérülésektől. Ez növeli a rendszer megbízhatóságát és csökkenti a karbantartási és javítási költségeket.
  2. Biztonság: Az energia láncok segítenek elkerülni a vezetékek vagy csövek összekuszálódását, ami potenciális kockázatot jelenthet a működésre és a dolgozók biztonságára nézve. A láncok a vezetékeket vagy csöveket rendezetten és különválasztva tartják, minimalizálva ezzel a balesetek kockázatát.
  3. Rend és esztétikum: Az energia láncok lehetővé teszik a vezetékek és csövek rendezett elhelyezését, ami esztétikailag is vonzóbb megjelenést eredményez. A vezetékek vagy csövek kábelezése sokkal átláthatóbb és könnyen követhető a láncok segítségével.
  4. Rugalmasság: Az energia láncok lehetővé teszik a vezetékek és csövek mozgását és hajlítását a gépek és berendezések működése közben. Ez növeli a rendszer alkalmazkodóképességét és mozgásszabadságát.

Az energia láncok mérete, anyaga és kialakítása függ a konkrét alkalmazástól és a környezeti körülményektől