Bár civilizációnk erősen profitorientált, ami bolygónk jelentős kizsákmányolásával jár. Ezen jelentős mértékben lehet enyhíteni, ha megtaláljuk azt az aranyközéputat, ami a környezetet is kíméli, de továbbra is tudunk profitot termelni.

Hosszú éveken keresztül úgy termeltünk, hogy közben nem foglalkoztunk a környezet károsításának következményeivel. Most, hogy a világ tudósai megkongatták a vészharangot, szerencsére egyre több olyan törekvés van, amelyekkel próbálják megállítani a már visszafordíthatatlant. Nemzetközi konferenciákon próbálnak a nemzetek képviselői olyan egyezményeket létrehozni, amelyek a fenntarthatóságot próbálják valamelyest szabályozni. Egyelőre kevés kötelező érvényű intézkedés van, de az egyik legfontosabb megfogalmazott tétel, a globális felmelegedés lassítását célzó nettó zéró elérése. Ez nem más, mint egyfajta vállalás a szén-dioxid kibocsátás megszüntetésére, karbonsemlegessé válásra. A termelés marad, de olyan technológiákat kell alkalmazni, ami folyamatosan közelít e cél eléréséhez. A szén-dioxid kibocsátó vállalatok évről évre változtatásokat eszközölnek a cél elérése érdekében, amit kommunikálnak is jelentések formájában. Nyilván van olyan szektor, ahol a nettó zéró elérése képtelenség, de ebben az esetben vásárolhatnak szén-dioxid kvótákat. A baj akkor van, amikor nincs szinkronban a kommunikáció és a valóság. Ennek két verziója lehetséges: az egyik a greeenhusing, a másik pedig a greenwashing.

Greenhusing-ról alulkommunikáltság esetében beszélhetünk, vagyis amikor egy adott vállalat inkább nem kommunikál, nem ad ki jelentéseket, vagy azt nem kellő részletességgel teszi, mert attól tart, hogy a fenntarthatósági gyakorlata miatt számonkérik, kritizálják.

A greenwashing pedig egy olyan marketing stratégia, amely hamis benyomást kelt a termék vagy a vállalat fenntarthatósági törekvéseiről. A gyártott terméket, szolgáltatást próbálják környezetbarátnak beállítani, miközben nem történik valódi erőfeszítés a fenntarthatóság jegyében.

A Zallys elektromos járműveivel az az igazság, hogy a teljes termékciklust figyelembevéve, a lítiumbányászat sajnos egy sarkalatos pont, de a jelenleg elérhető összes forgalomban lévő megoldások közül a legjobb technológia, amíg a hidrogén meghajtású járművek elérhetővé nem válnak. Tehát ha Ön Zallys gépeket vásárol, akkor a fenntarthatósági jelentésben a Zallys elektromos járművei abszolút pozitív és követendő példát mutatnak, piacvezetővé teheti Önt.

Persze sokan nem azért nem foglalkoznak a környezettel, mert nem áll módjukban, hanem mert egyszerűen nem érdekli őket, mivel a változásokat nem azonnal tapasztaljuk meg. Pedig:

„Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük” – John James Audubon. Fontos még tudni, hogy a Zallys elektromos gépek nem csak környezetbarát eszközök, de (fel)használóbarátak is. Ugyanis kibocsátás terén a zajszennyezés és a rezgés is elkerülhető ezekkel a járművekkel, így az operátor nem fárad el annyira a műszak végére, nem szenved halláskárosodást sem, ebből a szempontból biztos lehet benne a cégvezető, hogy az operátor kedvelni fogja a munkáját. Ehhez még az is hozzájárul, hogy a Zallys gépek kényelmesek, könnyen kezelhetők, mivel a gyártó már a tervezéskor nagy figyelmet fordít az ergonomikus kialakításra.